Sabines Surdeigshage

Dyrk din indre hage med slow living lisvtil!

Et enkelt brød å blande om kvelden og som du kan steke dagen etter til lunsj eller middag.

Frø brød med gresskar, sesam og solsikke frø

Opskrift:

100g klar og boblende surdeig

250g siktet hvete eller landhvete

200g sammalt fint spelt eller emmer

50g grovt sammalt hvete

8g salt (1 ss)

50 g blanding av solsikke, lin, sesam og gresskar frø.

Først, rør sammen vann og surdeig. Tilsett alt melet. Rør godt frem til du ikke ser tørt mel. La stå 30 min til 1 time. Tilsett sa saltet og gni godt men sakte.

Førheving: la stå på benken tildekket med lokk eller klede opp til 4 timer. Du dra og brette på deigen 2-3 ganger (men da er jeg ikke altid så nøye)…

Førhevetid er ferdig, når deigen har hevet seg cirka 30%. Deigen føles luftigere og du ser bobler på overflaten. Brett da deigen i 4, først venstre og høyre så nedenfor og ovenfor. Og legg med sømmen opp i en brødform.

Set deretter i kjøleskapet frem til dagen etter. (Best med minst 12 og opp til 24 timer)

Neste dag: varm opp ovnen til 250 grader (opp ned varme). Set på damp funksjon (eller en pane med kokkende vann i bunnen) og set brøddeigen i midten av ovnen.

Da setter jeg ned temperaturen til 230 grader. Etter 18 min tar jeg ut vann pannen (stopper dampen) åpne ovnen litt og steker videre i 10-15 min. Skjekk at toppen ikke blir svidd (da er ovnen for varm).

Til slutt, er det også mulig å ta brødet ut av formen og la det tørke ut litt i ovnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *