Sabines Surdeigshage

Dyrk din indre hage med slow living lisvtil!

DAG 1: (om kvelden) Mat surdeigen:

Først, ta ut:

50 g starter (fra kjøleskapet)

tilsett:

100 g vann og rør ut.

100 g mel (50g siktet hvetemel + 50g fint sammalt spelt/rug/hvete)

Så la dette stå på benken.

DAG 2: (Om morgenen kl. 7-8), surdeigen må boble og ser ut som skum, den flytter opp i vannet, da kan du blande eller sette en deig.

Sett en deig:

250 g vann

140 g sterk surdeig

400 g mel (300g siktet hvete og 100 g fint sammalt spelt / rug)

8 g salt (ren sjøsalt uten anti-klumpemiddel)

Bland vann og surdeig til oppløsning. Tilsett alt melet. Bland til en klump.  

La stå fra 30 min til 2 timer (autolyse). Du velger!

Gni deretter inn saltet.  Strekk og brett.

Strekk og brett 3 ganger hver 1/2 time eller hver time. (Hver 45 min og ok !)

Etter 4-5 timer: deigen er blitt elastisk, luftig og begynner å boble.

Første forming: lag en kule. La stå på benken i 15-20 min.

Form igjen. Plasser i hevekurv/bolle ”opp ned” og i kjøleskapet overnatt eller bak med en gang!

DAG 3: Stekking – varme og damp

Forvarm oven til 250 grader 45 min med jerngryten/pizza stein i ovnen!

Ta deigen ut av kjøleskapet (og la stå en time eller to).

Ta ut av kurven på bakepapir og kutt overflaten. Spray med vann.

Bak i jerngryte (15 min med lokk, 15 min uten lokk) eller på en pizza stein på 240 grader.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *