Om meg

På kurs!

Jeg er en lærer og mor av to barn som elsker å bake. I Alsace (et område i Frankrike) hvor jeg vokste opp er det veldig vanlig å bake året rundt.

Jeg var født i en familie som bakte. Min morfar var en hjemme baker og bakte alt han kunne fra bunnen av oftest uten oppskrift. Min mor og far bakte også. Jeg husker sene lørdag kvelder da jeg var barn, sammen på kjøkkenet med min mor. Hun bakte minst 5 eple paier på en gang! Ingen under at jeg begynte! Da jeg var 12 hadde vi matlaging på skolen noen oppskrifter jeg bruker fortsatt.

Jeg kom til å reise mye, både med skolen og med senere studie. Hver gang så tok jeg med meg oppskrifter fra landene. Etter å ha bodd i USA et par år, begynte jeg å bake eget brød. Tilbake til Norge oppdaget jeg surdeig takket være en venninne. Det tok et par år før jeg knekk koden men nå er det ikke til å gå tilbake.

Siden 2016 har jeg reist rundt for å holde kurs i surdeigsbaking i Bergen området. Jeg har vært på skole kjøkkenet, på kaffer og økologiske butikker, bedrifter men også hjemme hos private!

Jeg trives godt på kurs pga. det sosiale opplevelser, å treffe folk fra alle kanter, samspill med andre og lærerike samtaler. Hurra for kurs!