Sabines Surdeig Surdeigsbaking for alle

Om meg

På kurs!

Jeg er en lærer og to barnsmor som elsker å bake. I Alsace, (et område nord-øst i Frankrike) hvor jeg vokste opp er det veldig vanlig å bake året rundt.

Jeg var født i en familie som bakte. Min morfar var en hjemme baker og bakte alt han kunne fra bunnen av oftest uten oppskrift. Min mor og far bakte også. Jeg husker sene lørdag kvelder da jeg var barn, sammen på kjøkkenet med min mor. Hun bakte minst 5 eple paier på en gang! Ingen under at jeg begynte! Da jeg var 12 hadde vi matlaging på skolen, noen oppskrifter jeg bruker fortsatt.

Jeg kom til å reise mye, både med skolen og med senere studieturer. Hver gang så tok jeg med meg oppskrifter fra landene. Etter å ha bodd i USA et par år, begynte jeg å bake eget brød. Tilbake til Norge oppdaget jeg surdeig takket være en kanadisk venninne. Det tok et par år før jeg knekk koden men nå er det ikke til å gå tilbake!

Siden 2016 har jeg frilancet og reist rundt for å holde kurs i surdeigsbaking i Bergen området. Jeg har vært på skole kjøkkene, på kaffeer og økologiske butikker, bedrifter men også hjemme hos private!

Jeg trives godt på kurs pga. de sosiale opplevelser, å treffe folk fra alle kanter, samspill med andre og lærerike samtaler ikke minst for å formidle min lidenskap fra jord til bord. Hurra for kurs!