Jeg er en lærer og to barnsmor som elsker å bake. I Alsace, (et område nord-øst i Frankrike) hvor jeg vokste opp er det veldig vanlig å bake året rundt.
Jeg var født i en familie som bakte. Min morfar var en hjemme baker og bakte alt han kunne fra bunnen av oftest uten oppskrift. Min mor og far bakte også. Jeg husker sene lørdag kvelder da jeg var barn, sammen på kjøkkenet med min mor. Hun bakte minst 5 eple paier på en gang! Ikke overraskende at jeg begynte å bake! Da jeg var 12 hadde vi matlaging på skolen og jeg har noen oppskrifter derfra som jeg bruker fortsatt.
Jeg kom til å reise mye, både med skolen og med senere studieturer. Hver gang så tok jeg med meg oppskrifter fra landene. Etter å ha bodd i USA et par år, begynte jeg å bake eget brød. Tilbake til Norge oppdaget jeg surdeig takket være en kanadisk venninne. Det tok et par år før jeg knekk koden men nå er det ikke til å gå tilbake!
Siden 2016 har jeg frilancet og reist rundt for å holde kurs i surdeigsbaking i Bergen området. Jeg har vært på skole kjøkken, på kaffeer og økologiske butikker, bedrifter men også hjemme hos private!
Jeg trives godt på kurs pga. de sosiale opplevelser, og samspill med folk. Jeg elsker å treffe folk og jeg tar med meg de lærerike samtaler og ikke minst brenner jeg for å formidle min lidenskap for mat fra jord til bord.
Hurra for kurs!